Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Za tri dana evidentirano 358 prekršaja

| Zvornik | Petak, 22. novembar 2019.

   
    Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, u periodu od 18. do 20. novembra 2019. godine, realizovali su regionalnu akciju „Pojas, sigurnosne sjedalice za djecu i mobilni telefon“, prilikom koje su evidentirali 358 počinjenih prekršaja.
     
Od tog broja, zbog nekorišćenja bezbjednosnog pojasa, policijski službenici su sankcionisali 117 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona u vozilu sankcionisali 20 učesnika. Zbog neposjedovanja ili nekorišćenja sigurnosne sjedalice za djecu sankcionisan je 131 učesnik, dok su evidentirana četiri prekršaja zbog prevoženja djece mlađe od 12 godina na prednjem sjedištu vozila. Takođe, tokom akcije evidentirano je i 86 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
      
Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem pojačanih aktivnosti s ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Policijska uprava Zvornik apeluje nasve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, i tako zaštite sebe, ali i druge učesnikeu saobraćaju
.