Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Tokom vikenda pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

| Prijedor | Ponedeljak, 25. novembar 2019.

        Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od  22.11. do 25.11.2019. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu. Tokom akcije ukupno je kontrolisano 309 vozača a prekršajne sankcije izrečene su za 185 vozača ili 59,9%.
       
Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisana su 34 vozača, od kojih je šest zadržano lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova, zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg.
      
Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisan je 151 vozač od kojih 14 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h.Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike, da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise a poseban akcenat stavljamo na pješake i njihovo bezbjedno kretanje kolovozom.
        Potrebno je da dodatnu pažnju posvete vidljivosti odnosno da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti, prilikom kretanja van naselja, koriste svjetloodbojne prsluke
kao i da se
ne kreću kolovozom pod uticajem alkohola.                 
   
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.