Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U pretresima pronađeno oružje i municija

| Gradiška | Utorak, 26. novembar 2019.

   Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 25.11.2019. godine, došli su do operativnih saznanja da je na društvenim mrežama objavljen video snimak na kojem je vidljivo da lice M.L. iz Gradiške, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u Ulici Petra Pecije, grad Gradiška, puca iz vatrenog oružja.
       
Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršen je pretres kuće, pratećih i ugostiteljskih objekata, na više lokacija koje koristi lice M.L. kao i plovnog objekta koje koristi M.L. a vlasništvo B.M. državljanin Republike Srbije, kojom prilikom je pronađeno oružje i više komada municije. 
       
Izvršenim uviđajem na licu mjesta pucanja iz pištolja, u Ulici Petra Pecije, grad Gradiška, pronađeno je više komada čaura.
      
Takođe, istog dana, oko 20,00 časova, policijski službenici su zbog sumnje da je počinio krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ lišili slobode lice LJ.B. iz Gradiške, dok je lice M.L. trenutno nedostupno policijskim službenicima, te se na njegovom pronalasku preduzimaju intenzivne mjere i radnje.
     
O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luke, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta protiv lica M.L., B.M. i LJ.B. slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo  ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.