Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Bijeljina

| Bijeljina | Utorak, 26. novembar 2019.

      Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina  u periodu od 21.11. do 24.11.2019. godine, realizovali su  akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.
      
Tokom navedene akcije, na području PU Bijeljina , ukupno je kontrolisan 483 učesnik u saobraćaju, od čega je 156 podvrgunuto alkotestiranju ili 32%. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 59 vozača.Dva vozača  lišenasu slobode  zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgne testu na opojne droge.
      U koncentraciji od 0,01 do 0,30g/kg alkohola u organizmu zatečeno je i sankcionisan jedan vozača,od 0,31g/kg do 0,80g/kg  zatečeno je i sankcionisano 34 vozača,  od 0,81g/kg do 1,5g/kg 19 vozača  i preko 1,5g/kg tri vozača koji su i  lišeni  slobode zadržavanjem.
     
    Policijska uprava Bijeljina  će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za prisustvo alkohola u organizmuali i ostalih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.