Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Realizovana akcija „Drina“

| Foča | Ponedeljak, 02. decembar 2019.

      Policijski službenici Policijske uprave Foča u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet , pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, 30.11.2019. godine, realizovali su akciju kodnog naziva „Drina“, koja je vođena sa ciljem  otkrivanja i dokumentovanja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“.
    
Naime, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Policijske uprave Foča 30.11.2019. godine u 20,30 časova u mjestu Tabaci, opština Foča,  planski su zaustavili i kontrolisali PMV „Wolsvagen Caddy“ kojim je upravljao lice B.LJ., a koje je bilo u pratnji TMV „Renault masterkojim je upravljao B.N. Tom prilikom je pregledom  navedenih vozila  u TMV „Renault master“ primjećena veća količina cigareta različitih vrsta.
     
Lica B.LJ. i B.N. oba iz Foče lišena su  slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivičnodjelo Nedozvoljena trgovina, dok je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči  dana 01.12.2019. godine izvršen pretres navedenih vozila kojom prilikom je pronađeno i oduzeto  172 kartona (odnosno 8600 boksova ili 86.000 komada paklica) cigareta različite vrste.
      
O svim okolnostima vezanim za postupanje u navedenoj akciji, obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog  tužilaštva Trebinje koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni otpuste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.