Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Za dva dana izrečeno 27 zaštitinih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom

| Doboj | Utorak, 03. decembar 2019.

      U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske upraveDoboj su u dane 29. i 30.11.2019. godine, na području koje operativno pokriva  Policijska uprava Doboj, realizovali regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu kontrolu alkoholisnosti svih učesnika u saobraćaju i na kontrolu brzine kretanja vozila.
    
Tokom navedene akcije, ukupno su kontrolisana  603 učesnika u saobraćaju prilikom čega su  alkotestirana 323. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena  i sankcionisana 52 vozača, od kojih su četiri lišena slobode.  Tri vozača su testirana na prisustvo opojnih droga ili psihoakivnih lijekova u organizmu, dok su dva odbila testiranje.
     
U navedenom periodu, 160 vozača je prekoračilo brzinu kretanja, prilikom čega je istima izrečeno 27 zaštitinih mjera zabrane upravljanja  motornim vozilom.
      
Apelujemo na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.