Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti na području PU Zvornik

| Zvornik | Utorak, 03. decembar 2019.

      Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su danas, u ulici Svetog Save u Zvorniku, vršili podjelu letaka pod nazivom Samo je porodica pravi izbor!“.
    
Na promotivnom materijalu, između ostalog, prikazani su korisni savjeti koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga.
     Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na području PUZvorniku toku 10 mjeseci tekuće godine,policijski službenici su evidentirali 138 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od čega je evidentirano 26 krivičnih djela i 112 prekršaja iz ove oblasti.  
     
U istom periodu, policijski službenici PU Zvornik su oduzeli oko 155 grama opojne droge marihuana, 137 stabljika opojne droge kanabis, 183 komada medicinske droge i određene količine opojnih droga heroin i amfetamin.
     
Policijski službenici svih organizacionih jedinica na području ove Uprave će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim aktivnostima povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.
    
Ovom prilikom apelujemo na sve građane ali i na institucije da se uključe u aktivnosti sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, kako bi prije svega zaštitili djecu ali i ostale građane od bolesti zavisnosti.