Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Održan sastanak u vezi prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda

| Prijedor | Četvrtak, 05. decembar 2019.

   Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović zajedno sa saradnicima prisustvovao je danas, 05.12.2019. godine, sastanku na temu „Prevencija incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda“ koji je u organizaciji Misije OEBS-a održan u Prijedoru.
     
Sastanak je održan s ciljem razmjene stavova i iskustava svih relevantnih subjekata u prevazilaženju potencijalnih incidenata koji mogu da utiču na bezbjednosnu situaciju u Prijedoru.
       Načelnik Vujanović je ovom prilikom prezentovao Izvještaj o realizovanim aktivnostima u 2019. godini iz „ Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora za period 2017-2021“. Tokom sastanka posebna pažnja posvećena je zajedničkim preventivnim mjerama i aktivnostima predviđenih navedenim Akcionim planom a razgovarano je i o značaju medija, sportskih udruženja, navijačkih grupa i mladih u prevenciji incidenata te o pružanju podrške aktivnostima brzog uklanjanja uvredljivih grafita i poruka mržnje.
      
Sastanku su prisustvovali predstavnici OSCE, Policijske uprave Prijedor, gradonačelnik Grada Prijedora, Gradske uprave Prijedor,  Foruma za bezbjednost zajednice, vjerske zajednice, fudbalskog kluba „Rudar“ iz Prijedora i predstavnici koalicije „Prva tolerancija“ Prijedor.
       
Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu, pravovremeno u saradnji sa drugim relevantnim subjektima, preduzimati potrebne mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti i zakonom propisanim ovlaštenjima s ciljem očuvanja stabilnog stanja bezbjednosnog na području grada Prijedorai prijedorske regije.