Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Svečano promovisana 322 kadeta 20. klase Policijske akademije

| Banja Luka | Petak, 06. decembar 2019.

Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Centru za obuku, a prisustvovali su joj predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Rerpublike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Darko Ćulum.
      Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će 322 mlada policajca koja su završila školovanje i obuku na Policijskoj akademiji, naredne sedmice biti raspoređena širom Republike Srpske, da rade policijske poslove i brinu o bezbjednosti Republike i njenih građana.
     
Predsjednica Željka Cvijanović čestitala je mladim policijskim službenicima uspješno završenu obuku i izrazila zadovoljstvo da se Republika Srpska svake godine može pohvaliti novim dostignućima. Ona je navela da biti policajac ne znači samo imati radno mjesto, nego nositi uniformu sa obilježjima Republike Srpske i u svakom momentu biti svjestan izazova, ali i časti, ponosa i patriotizma.
    
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su mladi policajci stub buduće bezbjednosti Republike Srpske i istakao da Republike Srpska iz godine u godinu ima sve veći broj kadeta čime se kadrovski jača MUP i podmlađuje njegov sastav mladim i školovanim ljudima.
    
Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da je da su kadeti tokom 13 i po mjeseci obuke po savremenom nastavnom planu i programu savladali su teorijsku i praktičnu nastavu, te stekli znanja i vještine neophodne za obavljanje policijskog posla.
     
Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača za postignute rezultate u učenju i vladanju nagrađeni su Obrad Vuković, Slađana Tomović i Danka Jovanović koji su imali prosječnu ocjenu pet.
    
Najbolji kadet 20. klase Obrad Vuković rekao je da za njega predstavlja čast njegov budući poziv policijskog službenika. Tri najbolja kadeta imaće priliku da izaberu organizacionu jedinicu Ministarstva u koju će biti raspoređeni.