Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Proslavite praznike u miru i bez neželjenih posledica

| Bijeljina | Ponedeljak, 30. decembar 2019.

      Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da praznike provedu u miru i bez neželjenih posledica. S obzirom  da je aktuelan period slavlja i proslava kada se konzumiraju veće količine alkohola, još jednom želimo da pomenemo sve vozače i učesnike u saobraćaju da ne učestvuju pod  dejstvom alkohola.
    
Kao što smo više puta  do sada i govorili, pored brzine  jedan od glavnih uzroka kod saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama je svakako  alkohol. Napomenuli bi, još jednom sve vozače, da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i uslovima puta.
       
S obzirom da je obavezna zimska oprema od 15. novembra do 15. aprila, apelujemo na sve vozače, a posebno na vozače teretnih vozila i autobusa da ne saobraćaju bez zimske opreme, u suprotnom policijski  službenici  će takva vozila isključivati iz saobraćaja.
     
Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika u samom centru grada planirano je više skupova  povod obilježavanja Nove 2020.godine,kada je planirano i zatvaranje ulica u centru grada.
      U cilju nesmetanog i normalnog funkcionisanja saobraćaja i prevencije saobraćajnih nezgoda policijski službenici Policijske uprave Bijeljina će vršiti regulisanje saobraćaja u kritičnim raskrsnicama.

      
Molimo građane za strpljenje  i razmevanje, te ih pozivamo da se u narednim danima suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, kako bi novogodišnji i  božićni praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.