Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva lica lišena slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Tjelesna povreda“

| Foča | Utorak, 31. decembar 2019.

      Policijski službenici Policijske uprave Foča 30.12.2019. godine oko 23,20 lišili su slobode lica P.M. i B.D. iz Foče zbog postojanja osnova sumnje da su  počinili krivična djela Tjelesna povreda i Oštećenje tuđe stvari. 
     
Naime, Policijskoj stanici Foča prijavljeno je da je ispred ugostiteljskog objekta „Daca“ u ul. Jevrejska u Foči došlo prvo do verbalne svađe između P.M. i B.D., nakon čega je B.D. upotrebom podesnog predmeta razbio staklo na kući, vlasništvo P.M koji je potom  nanio povrede nožem licu B.D. u predjelu donjih i gornjih ekstremiteta.   O događaju je obavješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se usmeno saglasio da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja i  dokazivanja krivičnih djela Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i Tjelesna povreda.
      
Oba lica su alkotestirana kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a B.D. je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Foča. Na licu mjesta uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske uprave Foča.
      
Rad na kompletiranju i rasvetljavanju  predmetnog događaja je u toku.