Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pojačane aktivnosti policije povodom početka drugog polugodišta školske 2019/2020. godine

| Zvornik | Petak, 17. januar 2020.

      Imajući u vidu da se bliži početak drugog polugodišta školske 2019/2020.godine,policijski službenici organizacionih jedinica na području Policijske uprave Zvornik započeli su preventivne aktivnosti sa cisem pobosšanja sveukupne bezbjednosti učenika.
     
S obzirom da se u narednom periodu očekuje povećano prisustvo djece na ulicama, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, policijski službenici preduzeće niz preventivnih aktivnosti sa cisem podizanja svjesti vozača da oprezno voze i smanje brzinu kretanja vozila, te poštuju saobraćajne propise, a sve sa cisem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju. Takođe, policijski službenici će nastaviti sa realizacijom edukativnih predavanja u osnovnim školama na području ove Uprave, čiji je cis edukacija učenika o osnovnim saobraćajnim pravilima.
     
Policijski službenici Policijske uprave Zvornik će pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, sankcionisaće nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, kao i ostale prekršaje koji mogu da ugroze bezbjednost učesnika u saobraćaju.
      Policijska upravaZvornik apeluje na vozače da voze krajnje oprezno, naročito u blizini školskih objekata, kako ne bi došlo do nežesenih possedica.