Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U dane vikenda sankcionisano 143 vozača zbog alkoholisanosti

| Banja Luka | Utorak, 21. januar 2020.

  
     Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, su tokom noći 17/18 i 18/19 januar 2020. godine, sa cisem održavanja i pobosšanja stanja u oblasti saobraćaja, realizovali akciju  pojačane kontrole u saobraćaju kojom prilikom su izdata 172 prekršajna naloga.
       
Policijski službenici su
kontrolisali 703 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 143 je sankcionisano zbog upravsanja vozilom pod dejstvom alkohola, koliko ih je i isksučeno iz saobraćaja. Od 143 sankcionisanih vozača, sankcionisano je 8 mladih vozača. Kod 10 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg, dok su 3 vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Zbog alkoholisanosti slobode je lišeno 13 vozača. Sankcionisano je 29 vozača po drugim osnovama.
    
Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravsaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cisu zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.