Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Paljenjem niskog rastinja izazvao opštu opasnost

| Doboj | Srijeda, 04. mart 2020.

     
       Policijskoj stanici Teslić, 03.03.2020. godine, oko 10, 00 časova,  prijavljeno je da je u mjestu Rastuša, područje opštine Teslić, zapaljeno nisko rastinje te da se požar proširio prema porodičnoj kući vlasništvo lica inicijala D.D., gdje je zahvatio drvenu ogradu.
     
  U navedenom požaru nije bilo povrijeđenih lica,  a isti je lokalizovan od strane pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić i mještana.
      Po prijavi su postupili policijski službenici PS Teslić koji su utvrdili da je požar izazvalo lice inicijala R.M., koje je na svojoj njivi palilo korov i nisko rastinje, te da mu se zapaljena vatra izmakla kontroli i proširila  na okolne parcele te prema obljižnjoj  kući i pomoćnim objektima.
     
Protiv lica inicijala R.M.  će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Izazivanje opšte opasnosti“
      Policijska uprava Doboj još jednom apeluje na građane da tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala vrše samo tokom dana, u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati. Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja.
     
Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da  u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj - 123,  nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj - 122 ili  Centar za obavještavanje na broj -112.