Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Paljenjem suve trave izazvao požar

| Mrkonjić Grad | Petak, 20. mart 2020.

 Policijskoj stanici Šipovo, 19.03.2020. godine, oko 13,30 časova, prijavljeno je da je u mjestu Sokolac, opština Šipovo, došlo do požara koji je zahvatio više privatnih parcela. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Šipovo koji su potvrdili da su navodi prijave tačni i pripadnici Vatrogasnog društva Šipovo koji su lokalizovali požar.
      Operativnim radom policijski službenici Policijske stanice Šipovo došli su do saznanja da je požar izazvalo lice inicijala G.J. iz Mrkonjić Grada, na način da je palilo suvu travu na svojoj parceli i tom prilikom vatra se otela kontroli i zahvatila susjedne parcele.    Licu G.J. iz Mrkonjić Grada izdat je prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz člana 87. Zakona o zaštiti od požara.

      Policijska uprava Mrkonjić Grad, u okviru svojih ovlašćenja, postupa po zaprimljenim prijavama i radi na pronalasku i sankcionisanju svih lica koja su izazvala požare, a navedene aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu, i još jednom apeluje na građane da tokom obavljanja proljetnih radova na krčenju zemljišta i uređenju imanja, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne vrše spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada, gdje usljed nekontrolisane vatre može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru, koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.