Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljeno krivično djelo ,,Teške krađe“ na području Policijske stanice Srbac

| Srbac | Srijeda, 25. mart 2020.

      Policijski službenici Policijske stanice Srbac identifikovali su lice H.G. iz Dervente, za koje postoji sumnja da je počinila krivično djelo ,,Teška krađa“.
       Naime, Policijskoj stanici Srbac, 23.03.2020. godine oko 21,00 časova, oštećeni je prijavio da je neposredno prije podnošenja prijave došao do saznanja da je izvršena provala u njegovu kuću stanovanja. Operativnim radom policijskih službenika Policijske stanice Srbac, identifikovano je lice H.G. koja se sumnjiči da je upotrebom podesnog alata nasilno otvorila prozor na pomoćnom objektu koji je vezan uz porodičnu kuću, ušla u unutrašnjost iste, nakon čega je otuđila razne predmete (motornu kosačicu marke ''Sonic'', trimer marke ''MTD'', te kutiju sa sitnim alatom). Otuđeni predmeti su pronađeni kod osumnjičene, te su vraćeni vlasniku.
O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.