Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Bijeljina sankcionisala šest građana zbog nepoštovanja naloženih mjera

| Bijeljina | Srijeda, 25. mart 2020.

    U protekla 24 časa policijski službenici PU Bijeljina sankcionisali su četiri lica zbog nepoštovanja policijskog časa i dva lica koja nisu poštovala mjere samoizolacije.
      Policijska stanica Janja, 24.03.2020. godine oko 16,30 časova od strane službenika Odjeljenja za izdavanje putne isprave zaprimila je prijavu, da joj se sa zahtjevom za izdavanje putne isprave obratila S.V. a koja se po rješenju Doma zdravlja Bijeljina  od 14.03.2020. godine nalazi u kućnoj izolaciji. Zbog nepoštovanja propisanih mjera S.V. je prekršajno sankcionisana po članu 22. Zakona o javnom redu i miru.
        Zbog nepoštovanja policijskog časa, policijski službenici Policijske stanice Lopare 24.03.2020. godine u 21,00 čas sankcionisali su lice A.M. jer je zatečen da upravlja motornim vozilom.
       Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.