Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na teritoriji Policijske uprave Istočno Sarajevo zabrane kretanja prekršilo devet lica

| Istočno Sarajevo | Petak, 27. mart 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su dana 26.03.2020. godine zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, sankcionisali devet lica. Od navedenog broja, pet lica je prekršilo zabranu kretanja tokom policijskog časa, dok je četiri lica prekršilo zabranu kretanja lica na javnim površinama preko 65 godina života, i više.

 Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Policijski službenici nastaviće preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti prema onima koji se ne budu pridržavali svih mjera propisanih odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.