Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Kršenja Odluke Vlade Republike Srpske

| Mrkonjić Grad | Subota, 28. mart 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 27.03.2020. godine, postupili su po prijavi građana da je lice Đ.K. iz Mrkonjić Grada putem društvenih mreža objavilo fotografiju sa okupljanja više lica, u vrijeme kada su zbog epidemiološke situacije sva javna okupljanja u Republici Srpskoj zabranjena, uz komentar kojim krši odluku o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije. 

    Navedeni Đ.K. iz Mrkonjić Grada,  odmah je pozvan u prostorije Policijske uprave Mrkonjić Grad kojom prilikom je priznao da je on lično objavio navedenu fotografiju i komentar bez posebnog obrazloženja za isto čime je počinio prekršaja po tački 2. Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, te mu je izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM. 

Istog dana, policijski službenici policijske uprave Mrkonjić Grad postupili su po prijavi građana da je lice O.B. iz Mrkonjić Grada na jednoj društvenoj mreži objavilo fotografiju uz komentar kojim krši odluku o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije. 

Navedeni O.B. iz Mrkonjić Grada,  odmah je pozvan u prostorije Policijske uprave Mrkonjić Grad kojom prilikom je priznao da je on lično objavio navedenu fotografiju i komentar bez posebnog obrazloženja za isto čime je počinio prekršaja po tački 2. Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, te mu je izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM. Istog dana, ponovnim uvidom na društvene mreže lica O.B. iz Mrkonjić Grada, nakon što mu je izdat prekršajni nalog, policijski službenici su utvrdili da je isti ponovio prekršaj objavljivanjem teksta kojim komentariše rad institucija Republike Srpske i grubo vrijeđa predstavnike državnih organa. Isti je lišen slobode, te mu je izdat prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM.