Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Zabranu kretanja prekršilo šest građana

| Doboj | Petak, 03. april 2020.

 
  Policijski službenici Policijske uprave Doboj na području teritorije koju operativno pokrivaju, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, u protekla 24 časa sankcionisali su ukupno šest lica iz Doboja.
Od ukupnog broja, četiri lica su sankcionisana zbog kretanja za vrijeme policijskog časa u periodu od 20, 00 do 05, 00 časova, dok su dva lica sa navršenih 65 i više godina života, sankcionisana zbog kretanja  u periodu od 00, 00 do 24, 00 časa.
Navedenim licima su uručeni prekršajni nalozi iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.
Policijskoj stanici Teslić, 02.03.2020. godine, prijavljeno je da je lice inicijala D.G. sa područja opštine Teslić uputilo prijeteće riječi opštinskim inspektorima iz Teslića, koji su došli do porodične kuće navedenog zbog provjere da li se navedeno lice i članovi njegove porodice nalaze u kućnoj izolaciji, kojima je ista naložena od 29.03.2020. godine. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“. Rad po navedenom je u toku.
Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.