Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pronađena opojna droga kod dva lica

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 06. april 2020.

 

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Istočno Sarajevo, 03.04.2020. godine,  u ulici Vojvode Radomira Putnika u Istočnom Sarajevu, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Polo” kojim je upravljao lice inicijala K.M. sa područja Kantona Sarajevo, sa kojim su se u vozilu nalazila lica inicijala O.M. i Dž.A., oba sa područja Kantona Sarajevo.

Izvršenim pretresom lica inicijala K.M. pronađena je ručno pravljena cigareta sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu „Marihuana“, dok je kod lica inicijala O.M. pronađen jedan PVC paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „Spid“ i jedan paketić sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drohu „Marihuana“.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da se protiv lica inicijala O.M. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ a da se protiv lica inicijala K.M. podnese Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.