Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije

| Gradiška | Ponedeljak, 06. april 2020.

 

 

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 05.04.2020. godine oko 20,50 časovau mjestu Povelič, opština Srbac, lišili su slobode lice N.M. iz Srpca, koji je upravljajući sa putničkim automobilom prekršio Naredbu o zabrani kretanja u vremenu od 20,00 do 05,00 časova. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je licu istekla potvrda o registraciji putničkog automobila, te je isti odbio da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinio prekršajepo članu 208. i 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Prilikom transporta lica lišenog slobode službenim vozilom, isti je upućivao prijetnje policijskom službeniku, koji je prilikom lišenja istog, zadobio tjelesnu povredu.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva BanjaLuka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještajprotiv N.M. za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenjuslužbene radnje“ i krivično djelo ''Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije''.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2’’ i ’’ bolesti COVID-19’’ bolesti na teritoriji Republike Srpske.