Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Jedno lice samovoljno napustilo Republički granični karantin u Gradišci

| Gradiška | Utorak, 07. april 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška na području teritorije koju operativno pokrivaju zbog nepoštovanjaZaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, u protekla 24 časa sankcionisali su jedanaest građana.

Od ukupnog broja, četiri lica su sankcionisana zbog nepoštovanja policisjkog časa, a evidentirano je jedno lice koje je počinilo krivično djelo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 06.04.2020. godine oko 22,00 časova prijavljeno je da je Republički granični karantin u Gradišci, samovoljno napustilo lice A.D. iz Prnjavora, kojem je 06.04.2020. godine rješenjem Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske određena mjera smještaja u karantin u trajnju od 14 dana.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva BanjaLuka koji je naložio da se lice pronađe i smjesti u opštinski karantin Prnjavor, a da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu, dostavi izvještaj protiv A.D. za krivično djelo ''Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije''.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2’’ i ’’ bolesti COVID-19’’ bolesti na teritoriji Republike Srpske.