Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijski službenici pronašli i oduzeli cigarete bez akciznih markica

| Mrkonjić Grad | Srijeda, 08. april 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad 07.04.2020. godine, oko 16,15 časova prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u ulici Vuka Karadžića, opština Jezero, izvršili su kontrolu putničkog automobila „Pasat“ kojim je upravljalo lice inicijala V.P. iz Banja Luke. Izvršenim operativnim provjerama za lice utvrđeno je da se isto može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Isti je lišen slobode i izvršena je kriminalistička obrada lica.

Danas 08.04.02020. godine uz saglasnost tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na jednoj lokaciji u Jezeru i dvije lokacije u Mrkonjić Gradu. Ovom prilikom pronađene su i privremeno oduzete 982 kutije cigareta različitih vrsta bez akciznih markica, 4,5 kilograma rezanog duvana, manja količina ručno rađenih cigareta i 1110,00 Eura.

Protiv lica V.P. Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.