Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U vrijeme policijskog časa počinili više prekršaja

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 09. april 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Istočna Ilidža, putem video nadzora, dana 08.04.2020. godine, oko 00,30 časova, u Ravnogorskoj ulici u Istočnoj Ilidži, uočili su dva nepoznata lica u kršenju mjere zabrane i ograničenja kretanja lica na određenom prostoru u vremenu od 20,00 do 05,00 časova.
Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su zatekli dva lica kako konzumiraju bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“. Nakon  legitimisanja, utvrđeno je da se radi o licima inicijala A.I. i E.Š., oba iz Kantona Sarajevo.
       Pregledom navedenih, kod lica inicijala A.I. pronađeno je hladno oružje – nož i PVC kesica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“, dok je kod lica inicijala E.Š. pronađeno hladno oružje – sjekira.
       Pronađeni predmeti, s obzirom da mogu poslužiti kao sredstvo izvršenja protivzakonitih radnji, oduzeti su od lica, a licima su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o Javnom redu i miru – „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“, „Konzumiranje opojne droge“ i „Neovlašćena upotreba oružja“.