Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Sastanak policije i članova Aktiva direktora

| Doboj | Petak, 12. maj 2017.

U cilju sprečavanja nemilih događaja tokom i nakon maturskih zabava učenika završnih razreda srednjih škola, na inicijativu Policijske stanice Doboj 1, u ponedjeljak 15.05.2017. godine u 09,00 časova, u kancelariji broj 110 Srednjoškolskog centra u Doboju biće održan sastanak rukovodnih radnika PS Doboj 1 i članova Aktiva direktora srednjih škola.

Na sastanku će biti dogovorene zajedničke aktivnosti policije i obrazovnih ustanova u cilju obezbjeđenja oko hiljadu učenika završnih razreda iz šest srednjih škola u Doboju,  koji će defilovanjem kroz grad i svečanim proslavama obilježiti Dan mature.  

Policijski službenici policijskih stanica iz sastava Policijske uprave Doboj, tokom aprila mjeseca ove godine održali su predavanja učenicima završnih razreda srednjih škola i ukazali im na zakonom kažnjive radnje i druga društveno-neprihvatljiva ponašanja, kao i posljedice koje mogu nastupiti usljed konzumiranja alkohola, te načine postupanja u slučaju eventualnih incidenata.

Pozivamo novinare da medijski podrže zajedničke aktivnosti policije i obrazovnih ustanova kako bi se i ovoj generaciji maturanata omogućila dostojanstvena proslava završetka đačkog doba.

Izjave za medije daće pomoćnik komandira PS Doboj 1, Goran Petrović u 10,00 časova.