Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog krijumčarenja migranata

| Mrkonjić Grad | Srijeda, 06. maj 2020.

  Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 05.05.2020. godine, lišili su slobode lice inicijala A.G. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krijumčarenje lica“. 
Naime, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 05.05.2020. godine, oko 13,15 časova, na magistralnom putu Jezero-Mrkonjić Grad, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, zaustavili su i kontrolisali putnički automobil „Citroen berlingo“ kojim je upravljalo lice inicijala A.G. iz Sarajeva koje je ilegalno prevozio dvadeset dva migranta iz Pakistana.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje lica“.

O svemu je obaviješten inspektor Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka, koji je naložio da se migranti upute ka Migrantskom centru u Bihaću.