Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila na području PU Gradiška

| Gradiška | Srijeda, 06. maj 2020.

 

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u periodu od 06.05.2020. do 31.05.2020. godine, vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema ''Dual'' namijenjenim za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila.

Takođe, od dana 23.04. do 31.05 2020. godine, kontrola brzine kretanja vozila vršiće se i automatskim uređajem za mjerenje brzine ’’Tru Cam I’’

Podjsećamo da mobilni radarski sistemi funkcionišu u svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca. Takođe, navedeni radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistememima, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, od 27. aprila do 10. maja 2020. godine, vršiće se  kontrola učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja  dopuštene brzine kretanja pomoću radarskih sistema ''Gatso'', tzv. ''presretači''.

Evidentiranje prekršaja vršiće se u pokretu, istovremeno u dolasku i odlasku, s tim što će prekršaji evidentirani u odlasku  biti sankcionisani direktnom kontrolom, a u dolasku naknadnom obradom, te će vozači dobiti obavještenje o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.