Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Evidentirano 69 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

| Banja Luka | Četvrtak, 07. maj 2020.

 

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 15,00 do 05,00 časova u protekla 24 časa prekršilo je 68 građana u Republici Srpskoj. 

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Policijski službenici su evidentirali i jedno lice koje je prekršilo izrečenu mjeru kućne izolacije i istovremeno prekršilo policijski čas.

  Bez lične zaštitne opreme (zaštitne maske i rukavica) na javnim površinama, u protekla 24 časa zatečeno je 77 lica kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Podsjećamo, zabrana kretanja, odnosno policijski čas na teritoriji Republike Srpske od danas 07.05.2020. godine na snazi je svaki dan od 22,00 časova do 05,00 časova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.