Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pod uticajem alkohola vozio 64 km/h preko ograničenja

| Gradiška | Subota, 09. maj 2020.

     Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 08.05.2020. godine, oko 20,09 časova, u mjestu Dubrave, grad Gradiška, lišili su slobode lice D.T. iz mjesta Dubrave, grad Gradiška.

Naime, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, navedenog dana uz pomoć radarskog sistema ’’Gatso’' tzv. presretač, u mjestu Dubrave, grad Gradiška, snimili su da se kreće putnički automobil marke ''Audi'' brzinom od 124 km/č na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 km/č. Izvršenom kontrolom i alkotestiranjem utvrđeno je da je vozač putničkog automobila D.T. pod uticajem alkohola u organizmu od 1,53 g/kg, te je lišen slobode.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje navedeno lice je otpušteno na slobodu, a protiv istog, Osnovnom sudu Gradiška, odjeljenju za prekršaje biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za  kontrolu učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.