Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lice u alkoholisanom stanju prekršilo policijski čas

| Banja Luka | Srijeda, 20. maj 2020.

 

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 19.04.2020. godine slobode su lišili lice inicijala B.S. zbog počinjenih prekršaja „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“ iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i „Pješak koji se kreće po kolovozu pod uticajem alkohola“ iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Naime, 19.05.2020. godine oko 01,30 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenicu su uočili lice B.S. kako krši policijski čas. Kod B.S. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,89g/kg.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22,00 do 05,00 časova, sankcionisano je 9 lica. Da ne koriste ličnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku) na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 17 lica, kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.