Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Nakon potjere dva lica lišena slobode

| Banja Luka | Četvrtak, 21. maj 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 20.05.2020. godine slobode su lišili dva lica inicijala A.B. i S.S. zbog onsova sumnje da su počinili više krivičnih djela  „Krađa“.

Naime, 20.05.2020. godine oko 10,50 časova, preduzimanjem operativnih mjera i radnji došlo se do saznanja da su lica inicijala A.B. i S.S. u prethodnom periodu počinili više krivičnih djela na području Garda Banjaluka te da upravljaju vozilom marke Audi A4 (Audi A4). Nakon što je uočeno navedeno vozilo u kojem su se nalazila lica A.B. i S.S., policijski službenici su izdali svjetlosno i zvučno naređenje da zaustave vozilo, na šta su se lica oglušila i dala se u bjeg. 

 Nakon potjere, policijski službenici su ih sustigli i lišili slobode.

 Kod lica A.B. i S.S. su pronađeni  i oduzeti premeti koji se  mogu dovesti u vezu sa izvršenjem  krivičnih djela „Krađa“.

O svemu je obavješten dužurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Zbog nasilničke vožnje, nepostupanja po naređenju policijskih službenika i vožnje sa nepripadajućim registarskim oznakama protiv lica S.S. biće podnešen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. 

Navedena lica se sumnjiče da su u prethodnom periodu na teritoriji Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Distrikta Brčko počinili više krivičnih djela.