Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pod dejstvom alkohola izazvao dvije saobraćajne nezgode

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 21. maj 2020.

 

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo, dana 20.05.2020. godine lišili su slobode lice inicijala M.V. iz Istočne Ilidže zbog prisustva alkohola u organizmu u količini od 4,07 g/kg.

Vozač M.V. je navedenog dana upravljajući putničkim automobilom marke „Volkswagen“,tip „Golf 3“ izazvao dvije saobraćajne nezgode, jednu u mjestu Donji Kotorac, opština Istočna Ilidža udarivši automobilom u stub ograde i reklamni pano ugostiteljskog objekta i udaljivši se sa lica, nakon čega u mjestu Vojkovići, opština Istočna Ilidža prelazi u lijevu saobraćajnu traku i ostvaruje kontakt sa putničkim automobilom marke „Renult“, kojim je upravljalo lice S.S. iz Sarajeva.

U obje saobraćajne nezgode nastupila je materijalna šteta.

Vozaču M.V. izdati su prekršajni nalozi u skladu sa počinjenim prekršajima iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da ne učestuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, kao i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, kao bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih podigli na veći nivo.