Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Identifikovano lice koje je za tri mjeseca izvršilo 16 krivičnih djela

| Doboj | Utorak, 02. jun 2020.

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 29.05.2020. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli su Izvještaj o izršenim krivičnim djelima protiv lica inicijala M.L. sa područja opštine Vukosavlje, zbog osnova sumnje da je izvršilo osam krivičnih djela „Neovlašteno korištenje ličnih podataka“ i osam krivičnih djela „Krađa“.

Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od februara do aprila 2020. godine, bez saglasnosti sedam oštećenih lica iz Modriče došlo u posjed ličnih podataka o bankovnim karticama, na način da je zloupotrijebilo povjerenje i radno mjesto čistačice u jednom privrednom društvu u Modriči, gdje je u prostoriji svlačionice nalazilo novčanike od oštećenih lica iz kojih je vadilo bankovne kartice te iste fotografisalo sa svojim mobilnim uređajem sa obe strane, te iste vraćalo na mjesto gde ih je našlo.  Takođe, navedeno lice je prilikom boravka u porodičnoj kući u Derventi, iskoristilo nepažnju oštećenih lica te pronašlo novčanik i fotografisalo bankovne kartice, a potom iste  vratilo na mjesto gdje su i bile. 

Lice inicijala M.L. je naknadno iskoristilo načinjene fotografije bankovnih kartica kako bi kupovalo dopune preko interneta.

Prijavljeno lice je na navedeni način ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.470 KM.