Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Oduzeto oko 350 grama marihuane

| Banja Luka | Srijeda, 03. jun 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 01.06.2020. godine, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, slobode su lišili lice inicijala F.V. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet i opojnih droga“.

Izvršen je pretres na lokaciji koju koristi osumnjičeno lice kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 348 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, sjeme koje asocira na sjemenke indijske konoplje ukupne bruto mase oko 0,65 grama i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

U toku ovih aktivnosti slobode su lišena i lica inicijala M.K. i M.M., kojom prilikom je kod lica M.K. pronađeno i oduzeto oko 8,88 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocirna na opojnu drogu „Marihunau“.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci, te je naloženo da se nakon komletiranja predmeta protiv lica inicijala F.V. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.