Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog nepostupanja po zakonito izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica

| Bijeljina | Petak, 14. avgust 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina, 13.08.2020. godine oko 23,00 časa prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadataka  u ul. Jovana Kroštanskog  u Bijeljini uočili su lice M.K.

 

Provjerama je utvrđeno da je navedenom licu izrečena zaštitna mjera Zabrana  uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja na osnovu rješenja Osnovnog suda u Bijeljini.

 

Lice M.K. je galamio obraćajući se licu koje se nalazi u dvorištu, a radi se o njegovoj bivšoj supruzi.

 

Od strane policijskih službenika navedenom licu je izdato zakonito naređenje da se udalji sa navedene adrese, što je isti i učinio, nakon čega se je ponovo vratio, te odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica zbog čega je i lišen slobode.

 

Alkotestiranjem lica utvrđeno je da isti ima 2,67 gr/kg alkohola u organizmu. O svemu je obavješten i Centar za socijalni rad.

 

Lice je prekršajno sankcionisano zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno zbog počinjenog prekršaja Ometanje drržavnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

 

Za sedam mjeseci 2020. godine evidentiran je 51 slučaj nasilja u porodici od čega je 40 krivičnih djela. Nadležnim tužilaštvima  podnesena su 63 izvještaja. Evidentirano je 119 žrtava nasilja u porodici od čega je 30 muškog  i 89 ženskog pola.Po vrsti nasilja najčešće je evidentirano fizičko, pa onda i psihičko nasilje. Tokom proteklih sedam mjeseci evidentirane su 42  Lake tjelesne povrede koje su nastupile kao posledice nasilja u porodici.