Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Trebinje i Moto klub „TNT“ iz Trebinje zajedno u podizanju bezbjednosti motociklista u saobraćaju

| Trebinje | Petak, 14. avgust 2020.

 


Policijska uprava Trebinje u saradnji sa Moto klubom „TNT“ iz Trebinja pozvala je u goste dr Vladimira Jevtića, predsjednika Asocijacije za bezbjednost motociklista iz Beograda da održi predavanje o načinima kako motociklisti mogu bezbjednije da učestvuju u saobraćaju. Nakon predavanja instruktor vožnje motocikla Bojan Tomić je na poliginu ispred Studentskog centra u Trebinju pokazao osnovne vježbe koje se koriste kako bi motociklisti stekli bolju vještinu vožnje, koja im pomaže u uočavanju i rješavanju rizičnih sitacija u saobraćaju.

Predavanju su prisustvovali policijski služebnici ove Uprave koji pri obavljanju svojih rednovnih poslova i zadataka voze službeni motocikl, članovi moto kluba „TNT“, kao i određeni broj građana koji voze motocikle i koji su iskoristili ovu priliku da nešto novo nauče. 

Dr Vladimir Jevtić je jedan od pet doktora nauka u svijetu iz oblasti bezbjednosti motociklista u saobraćaju. Koristimo ovu priliku da mu se zahvalimo na izdvojenom vremenu i želji da svoje znanje i iskustvo prenese vozačima motocikala u Trebinju.

Policijska uprava Trebinje je za sedam mjeseci 2020. godine, evidentirala pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pet vozača motocikala zadobilo teške tjelesne povrede. U toku 2020. kao i u 2019. godini nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda u kojima su vozači motocikala smrtno stradali.

Ova aktivnost je urađena u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ koju Policijska uprava Trebinje realizuje do kraja mjeseca avgusta.

Stepen bezbjednosti u saobraćaju zavisi od ponašanja svih učesnika u saobraćaju, zbog čega Policijska uprava Trebinje apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise i saobraćajni bonton.