Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Rezultati akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

| Banja Luka | Ponedeljak, 17. avgust 2020.

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovalo je u cilju unaprijeđenja bezbjednosti učesnika u saobraćaju prošle sedmice Republičku akciju „Pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom odnos vozač-pješak, nepropisno kretanje bicikla, kontrolu kretanja traktora, radnih mašina, motocikla i mopeda i kontrolu prisustva alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu“.

Prilikom provođenja akcije ukupno je sankcionisano 5.009 učesnika u saobraćaju, od čega je po akcentu akcije izrečeno 2.714 prekršaja, a evidentirano je i 2295 prekršaja po drugim osnovama.

U toku akcije sankcionisana su 84 biciklista, 82 vozača motocikla, 66 vozača mopeda, 69 traktora i radnih mašina, kao i 166 pješaka. Policijski službenici izvršili su 2.390 alkotestiranja, od kojih je u 271 slučaju utvrđeno nedozvoljeno prisustvo alkohola, dok je pet vozača odbilo je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola, a sedam vozača je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi kamapnju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ čiji je cilj da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.