Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Operativnom akcijom „Teg“ zaustavljena serija krađa

| Banja Luka | Srijeda, 19. avgust 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka sproveli su operativnu akciju kodnog naziva „Teg“ koja je bila usmjerena na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela krađe počinjenih u poslovnom subjektu u Banja Luci koji se bavi pružanjem usluga vježbanja i održavanja tjelesne kondicije.

Naime, u vremenskom periodu od 05.08.2020-18.08.2020. godine policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka u više navrata obraćali su se oštećeni koji su prijavljivali da im je iz svlačionice za vrijeme trajanja treninga otuđivan određeni iznos novca.

Operativnim radom, 18.08.2020 policijski službenici su lišili slobode D.Đ. za kojeg je utvrđeno da je u kraćem prethodnom periodu bio zaposlen kod pravnog subjekta na poslovima instruktora te da je za vrijeme kad je izvršio krivična djela krađe, prostor koristio za lično vježbanje i tom prilikom iskoristio nepažnju oštećenih te iz neobezbijeđenih svlačionica otuđivao novac. Kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je D.Đ. počinio devet krivičnih djela krađe.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o produženom krivičnom djelu „Krađa“ te da se nakon kompletiranja predmeta OJT dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.