Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Sekretarijat za raseljena lica i migracije donirao novac za nabavku dva drona

| Banja Luka | Četvrtak, 20. avgust 2020.

 

Migracije i aktivnosti koje se preduzimaju na tom polju, kao i sam postupak readmisije – neke su od teme današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i direktora policije RS Siniše Kostreševića sa direktorom Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Markom Aćićem.

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke Sekretarijata za raseljena lica i migracije kojom su Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske donirali 10.000 KM za nabavku dva drona koji će služiti za potrebe osmatranja kretanja migranata.

Ministar Lukač se zahvalio na ovoj pomoći, a direktor Sekretarijata Marko Aćić je istakao da ima dobru saradnju MUP-om Republike Srpske, te da će i u narednom periodu nastojati da nađe načina da pomogne u opremanju MUP-a, kako bi olakšali izvršavanje poslova i zadaka koji se tiču migracija.

Aćić je naveo da će Sekretarijat saradnju sa MUP-om Srpske unaprijediti i kroz organizovanje različitih obuka, kao i drugih aktivnosti.