Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Od lica M.V i B.D. oduzeta vozila zbog počinjenih prekršaja

| Gradiška | Petak, 21. avgust 2020.

 

 
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su oduzimanje dva vozila, od lica koji su višestruki povratnicu u vršenju prekršaja.
 
Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 20.08.2020. godine izvršili su kontrolu putničkog automobila marke ’’SsangYong Musso’’ kojim je upravljao vozač M.V. iz mjesta Gornji Podgradci, grad Gradiška i kontrolu putničkog automobila ’’VW Golf tip 4’’ kojim je upravljao vozač B.D. iz Gradiške.
Izvršenom kontrolom policijski službenici su utvrdili da vozač M.V. i vozač B.D. upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, kojom prilikom su počinili prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere, te izvršili privremeno oduzimanje gore navedenih vozila. Privremeno oduzimanje vozila je izvršeno od lica koji su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja i koji imaju veći iznos neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni.
Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Gradiška, Odjeljenju za prekršaje biće podnešeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.
 
Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu u okviru preventivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ''Vozi oprezno –putuj bezbjedno'' nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za kontrolu učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.