Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Migrant lišen slobode, rasvijetljena krivična djela ,,Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari''

| Gradiška | Srijeda, 26. avgust 2020.

        Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka lišili su slobode lice H.B. državljanin Alžira, za koje postoji sumnja da je počinio krivična  djela ,,Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari''.
    Naime, Policijskoj upravi Banja Luka, 25.08.2020. godine oštećeni je prijavio da je u toku noći 24/25.08.2020. godine ispred kuće stanovanja na području grada Banja Luka otuđen putnički automobil marke ''Volvo''. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, koji su izvršili uviđaj.
     Takođe, Policijskoj stanici Nova Topola, prijavljeno je da je u toku noći 24/25.2020. godine iz dvorišta kuće stanovanja u mjestu Kočićevo, grad Gradiška otuđeno teretno vozilo marke ''Peugeot'' tip ''Partner''. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske uprave Gradiška, koji su izvršili uviđaj. Tokom vršenja uviđaja u neposrednoj blizini kuće stanovanja oštećenog uočen je putnički automobil marke ''Volvo'', za koje je utvrđeno da se radi o vozilu koje je u toku noći otuđeno na području grada BanjaLuka. Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci, opština Srbac, sa otuđenim teretnim vozilom marke ''Peugeot'' tip ''Partner'' prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u toku noći 24/25.08.2020. godine, kojom prilikom je na vozilu nastupila materijalna šteta, a osumnjičeni je zadobio tjelesne povrede. Od strane policijskih službenika na licu mjesta je izvršen uviđaj.
    Istog dana, Policijskoj stanici Srbac, 25.08.2020. godine u 05,43 časova prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, opština Srbac, iz garaže privatno vlasništvo otuđen putnički automobil marke ''Passaat'' tip ''5+''. Nedugo poslije zaprimanja prijave, policijski službenici Policijske stanice Laktaši uspjeli su da u mjestu Kosjerovo na području opštine Laktaši, zaustave i izvrše kontrolu navedenog vozila, a kojim je upravljalo lice H.B. državljanin Alžira. Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.
    Takođe o svemu naprijed navedenom i preduzetom obavješteni su radnici Terenskog centra za strance Banja Luka, a koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
      Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora, prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom. Ukoliko primjete bilo kakva sunjiva i nepoznata lica u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman.