Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Protiv Z.S. biće podnešen izvještaj tužilaštvu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti

| Banja Luka | Ponedeljak, 02. novembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, nakon kompletiranja dokumentacije, dostaviće izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv lica inicijala Z.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 01.11.2020. godine, lišili su slobode lice inicijala Z.S. iz Banjaluke, neposredno nakon što je zaprimljena prijava u Policijskoj stanici Banjaluka Lazarevo od strane lica inicijala O.S., da ga je dok se kretao teretnim vozilom marke „VW Amarok", pratilo nepoznato lice sa putničkim automobilom marle „Reno Clio” i usmjeravao pištolj u pravcu vozila.  Od lica inicijala Z.S. oduzet je gasni pištolj, te će u skladu sa tim biti podnešen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu zbog počinjenog prekršaja iz člana 43. Zakona o oružju i municiji.

Izvršeno je alkotestiranje lica Z.S. kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,18 g/kg.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu.