Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Prilikom pretresa pronađena opojna droga

| Doboj | Ponedeljak, 02. novembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 01.11.2020. godine, oko 05:30 časova, u Vidovdanskoj ulici u Doboju, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Citroen” kojim je upravljalo lice inicijala E.K. iz Doboja, a kojom prilikom je navedenom licu  ponuđeno da se podvrgne droga testu što je isto odbilo.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili su pretres putničkog automobila i stana koji koristi navedeno lice, prilikom čega je ukupno pronađeno i oduzeto: digitalna vaga sa vidljivim tragovima bijele praškaste materije, tri paketa sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 199,158 grama, jedan paket sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 9, 654 grama, novac, mobilni telefon i drugi predmeti.

Navedeno lice je lišeno slobode i protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.