Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač u Trebinju

| Trebinje | Utorak, 03. novembar 2020.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Trebinju sa načelnikom Policijske uprave Trebinje Sinišom Laketom, kao i sa gradonačelnikom grada Trebinje Markom Ćurićem.

Prije sastanka u Policijskoj upravi, Ministar Lukač je položio vijenac na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u proteklom ratu.

U razgovoru sa rukovodstvom trebinjske Policijske uprave akcenat je stavljen na bezbjednosnu problematiku na ovom području, kao i planove za naredni period, dok je sa gradonačelnikom Ćurićem, Ministar Lukač razgovarao o pademiji, bezbjednosti, video-nadzoru i zgradi za žandarmeriju.

Ministar Lukač je rekao da policija radi dobar posao, te da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava Trbinje imaju odličnu saradnju sa trebinjskom Gradskom upravom.

Osvrnuvši se na video-nadzor koji je uspostavljen na području grada Trebinja prije dvije godine, ministar Lukač je podsjetio da isti dobro funkcioniše i da je tada postavljeno 60 kamera koje su doprinijele razrješenju mnogih krivičnih djela i prekršaja.

Ministar je ovom prilikom najavio nadogradnju sporazuma i uvođenje novih kamera, tačnije pametnih kamera koje će još bolje pratiti situaciju.

Govoreći o planovima za naredni period, Ministar Lukač je najavio da će se naredne godine u trebinjskom naselju Gorica graditi zgrada za žandarmeriju, te da je projektna dokumentacija već završena, a da će projekat koštati oko pola miliona maraka.

Skupština grada donijela je odluku i prenijelau vlasništvo jednu parcelu u naselju Gorica, gdje imamo u planu da gradimo bazu žandarmerije. Nažalost, ove godine smo morali da preusmjerimo sredstva zbog pandemije virusa korona, pojasnio je ministar Lukač.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je grad Trebinje planirao obezbijediti lokaciju, rente i troškove uređenja, a Ministarstvo da izdvoji sredstva.

Najvažnije je što se nije odustalo od ovoga projekta, zaključio je gradonačelnik Ćurić.