Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač o bezbjednosti i projektima Ministarstva u Palama i Sokocu

| Banja Luka | Srijeda, 04. novembar 2020.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Pala Boško Jugović potpisali su danas ugovor kojim je ova lokalna zajednica dodijelila MUP-u Srpske zemljište za potrebe izgradnje savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama.

Ministar Lukač je prije sastanka sa načelnikom opštine, posjetio Policijsku upravu Istočno Sarajevo, gdje je razgovarao sa načelnikom Branimirom Šehovcem i njegovim saradnicima, a akcenat sastanka je stavljen na bezbjednosnu situaciju i bezbjednosne izazove sa kojima se suočava ova Policijska uprava. Ministar Lukač je sa načelnikom opštine Jugovićem razgovarao o svim temama koje su bitne za ovu opštinu.

Ministar je ukazao na posebno dobru saradnju Policijske uprave Istočno Sarajevo i opštine Pale, što se ogleda i u projektima koje će zajedno realizovati u budućem periodu.

Načelnik opštine Jugović je rekao da se završava izrada projektne dokumentacije i svega što je potrebno da bi se počelo sa izgradnjom modernog objekta Policijske uprave, koji će finansirati MUP i Vlada Srpske.

On je naveo da je sa ministrom Lukačem razgovarao i o izgradnji objekta Policijske stanice na Jahorini.

Ministar Lukač je danas obišao Policijsku stanicu Sokolac, gdje  ga je komandir ove Policijske stanice Radovan Šarenac upoznao sa bezbjednosnom situacijom na teritoriji koju operativno pokriva ova stanica. Razgovaralo se i o uslovima rada policije u ovoj opštini, kao i o mjerama Ministarstva koje će u narednom periodu biti preduzete u cilju unaprijeđenja rada policije.