Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač sa načelnikom Kraljevićem o novom objektu PS Vlasenica i video-nadzoru

| Vlasenica | Srijeda, 04. novembar 2020.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u okviru posjete opštine Vlasenica, zajedno sa načelnikom Miroslavom Kraljević, obišao objekat u izgradnji Policijske stanice Vlasenica i razgovarao o zajedničkom projektu uspostavljanja video-nadzora.

Ministar je naglasio da je stanje bezbjednosti na području Vlasenice veoma dobro, ali da će ono biti podignuto na još viši nivo ugradnjom video-nadzora koji je planiran za narednu godinu.

„Treba da znamo ko ovdje dolazi, sa kojom namjerom, dobrom ili lošom, da nešto napravi i da mi to možemo u preventivnom smislu spriječiti, a u represivnom smislu, ako već urade neko krivično djelo ili prekršaj, da ih otkrijemo i sankcionišemo. Na taj način obezbjeđujemo svim građanima da ovdje bezbjedno funkcionišu“, izjavio je ministar Lukač.

Govoreći o projektima u Vlasenici, Ministar Lukač je rekao da se na području ove opštine privodi kraju izgradnja jedne od najboljih policijskih stanica u Republici Srpskoj.

On je dodao da će biti potrebno još sredstava da to bude završeno, nakon čega će Vlasenica imati možda i najbolju stanicu u Republici.

„Nema teških krivičnih djela, kriminal i kriminalitet su u opadanju u velikom procentu, čak iznad 40 odsto, što govori da policija dobro radi posao“, objasnio je ministar Lukač.

Ministar je istakao da je saradnja načelnika, policije i komandira te stanice Zorana Radivojevića na veoma visokom nivou.

Načelnik Kraljević je rekao da je, zahvaljujući ministru Lukaču, zajedničkim snagama MUP-a, Vlade Srpske i Vlasenice počela izgradnja policijske stanice i da se nada da će ona biti završena za mjesec dana, ako vremenske prilike dozvole.

„Mi smo obezbijedili projektnu dokumentaciju, Vlada Srpske sredstva i došli smo do toga da krene sa izradom ovog objekta. Virus korona je prolongirao završetak radova, ali smo planirali da za mjesec dana bude završena. Vrijednost projekta je 650.000 KM, veličine oko 700 metara kvadratnih“, rekao je načelnik Kraljević.

Prema njegovim riječima, jako je bitno da se ova policijska stanica opremi i da Srpska ima opremljenu i jaku policiju imajući u vidu da su ovo turbulentna vremena i da se prije dva dana u Austriji dogodio teroristički napad.

Zahvalivši ministru Lukaču što je posjetio Vlasenicu, on je rekao da je uvjeren da će upravo zahvaljujući izgradnji objekta Policijske stanice Vlasenica, ali i realizaciom drugih projekata, u naredne četiri godine, Vlasenica ući u red razvijenih opština.