Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U oktobru mjesecu pronađena dva otuđena vozila

| Prijedor | Četvrtak, 12. novembar 2020.

U Policijskoj upravi Prijedor, 12.11.2020. godine, održana je redovna konferencija za novinare na kojoj su rezultate rada za mjesec oktobar tekuće godine prezentovali načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović i načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić.

Hačelnik Vujanović je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor, održano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti.

U mjesecu oktobru ukupno je evidentirano 91 krivično djelo, od čega 29 po nepoznatom izvršiocu ili oko 43% od ukupno evidentiranih. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 88%, a rasvjetljenost krivičnih djela izvršenih po nepoznatom počiniocu iznosi 72%.

U mjesecu oktobru na području PU Prijedor kontrolisano je i evidentirano 186 ilegalnih migranata, dok ih je u istom periodu prošle godine evidentirano 73.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić je rekao da je iz oblasti privrednog kriminaliteta, evidentirano šest krivičnih djela, čijim je izvršenjem pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 158.000 KM, dok protivpravno stečena imovinska korist iznosi oko 106.000 KM.

Načelnik Bašić je rekao da su tokom oktobra mjeseca prijavljena dva otuđenja motornih vozila, te da su oba vozila pronađena i krivična djela rasvjetljena.

Na današnjoj konferenciji načelnik Policijske uprave Sretoja Vujanović je istakao da je na području Policijske uprave Prijedor, tokom oktobra mjeseca, iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 35 prekršaja i da je u tom segmentu održano stabilno stanje.

Obzirom na predstojeći zimski period, te zakonsku obavezu korištenja zimske opreme u periodu od 15. novembra do 15. aprila, načelnik Vujanović je apelovao na sve vozače motornih vozila da na vrijeme izvrše zamjenu pneumatika u skladu sa zakonskim propisima, odnosno da provjere stanje zimske opreme u vozilima i posvete pažnju tehničkoj ispravnosti vozila.

Na kraju konferencije za novinare, imajući u vidu predstojeće izbore, kada se očekuje povećana frekvencija građana na javnim mjestima, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović apelovao je na sve građane da se, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, pridržavaju mjera naloženih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuka Instituta za javno zdravstvo, navodeći da će policijski službenici PU Prijedor preduzeti sve potrebne mjere kako bi izborni period protekao bez bezbjednosnih incidenata.