Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Prijedor obilježila Krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

| Prijedor | Subota, 21. novembar 2020.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor, danas 21. novembra 2020. godine, povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, u zgradi Uprave položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon čega je slava skromno obilježena u skladu sa pravoslavnim običajima, poštujući dan žalosti u Republici Srpskoj.

Prilikom obraćanja medijima, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović je rekao da Policijska uprava Prijedor obilježava Krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i da su tim povodom, na spomen ploču u Policijskoj upravi, položeni vijenci i prislužene svijeće, u znak sjećanja na 74 policajca pripadnika tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije.

„Pripadnici policije dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen ploču odajemo počast i prisjećamo se žrtve svih naših junaka koji su se nesebično borili i dali život za temelje naše Republike“, rekao je načelnik Vujanović.

„Imajući u vidu situaciju izazvanu virusom korona i proglašene dane žalosti u Republici Srpskoj, Policijska uprava Prijedor ove godine skromno i u manjem broju prisutnih obilježava Krsnu slavu, u skladu sa tradicionalnim pravoslavnim običajima. Ovom prilikom svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i građanima koji obilježavaju Aranđelovdan čestitam Krsnu slavu“, dodao je Vujanović.