Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Napad na policijske službenike u Doboju

| Doboj | Ponedeljak, 23. novembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 21.11.2020. godine, lišili su slobode lice inicijala Z.S. sa područja grada Doboja, koje se prilikom pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, isključilo iz kolone te naglo starovalo svoj putnički automobil marke „Audi 80“ krenuvši u pravcu policijskih službenika, pokazujući namjeru da pomenutim vozilom hoće da iste povrijedi.

Izvrešnim alkotestiranjem kod navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,87g/kg.

Prethodno je Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljeno je da je lice inicijala Z.S. oštetilo putnički automobil marke „BMW” vlasništvo lica inicijala G.O. sa područja grada Doboja.

Od navedenog lica je izvršeno oduzimanje putničkog automobila marke „Audi 80“ s obzirom da je isto višestruki povratnik u činjenju prekršaja te isto ima neplaćenog duga u Registru novačnih kazni u iznosu od 3.425 KM.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica inicijala Z.S. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivičnom djelu „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.